Субота, 2024-04-20, 3:19 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 10 » Засідання Консультативно-дорадчої ради при голові Близнюківської районної ради
6:10 PM
Засідання Консультативно-дорадчої ради при голові Близнюківської районної ради

Картинки по запросу засідання

Засідання Консультативно-дорадчої ради при голові Близнюківської районної ради

9 лютого відбулося засідання Консультативно-дорадчої ради при голові Близнюківської районної ради,  на яку були запрошені голова райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники силових структурних підрозділів.

Задачею наради було вироблення спільних скоординованих рішень посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування у реалізації реформ, які запроваджуються в нашій державі новими прийнятими законами. Більшість  з них, що прийняті в сфері надання адміністративних послуг, покликані спростити процедуру звернення громадян, але з іншого боку несуть в собі більше навантаження на місцеві органи влади. 

Зокрема, з 4 квітня 2016р.набуде чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», згідно з яким громадяни зможуть виписатися чи прописатися в сільській раді. Завідувач  районного сектору ГУ ДМС Р.Красноруцька зазначила: «Перехід розширення повноважень органів місцевого самоврядування повинен пройти непоміченим для пересічного громадянина. Люди мають без затримки отримувати вчасні та якісні послуги». В ході обговорення вищевказаного питання було визначено ряд проблем,  які треба якнайшвидше розв’язати – це створення в кожній  сільській раді відділу реєстрації, обов’язкове підключення до мережі Інтернет, що тягне за собою технічне та програмне забезпечення органів місцевого самоврядування.

Необхідну для сільських голів інформацію надав радник голови райради Б.Мухін, нагадавши про порядок оприлюднення актів органів місцевого самоврядування. Він акцентував увагу на необхідності дотримання термінів оприлюднення тих чи інших дій місцевої влади, згідно із законодавством.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради І.Шепеньова детально розповіла про дотримання посадовими особами місцевого самоврядування та депутатами місцевих рад вимог ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про запобігання корупції» в частині декларування майнового стану, доходів та витрат за 2015 рік.

У нашому районі продовжуються крадіжки великої рогатої худоби та є факти про шахрайства з перерахуванням коштів через кредитні картки. То саме цим питанням приділили увагу у своїх виступах керівники відділів поліції. «Я звертаюся до громадськості району з проханням бути небайдужими та спостережливими. Прошу за умови виникнення найменших підозр відразу телефонувати до поліції за номерами:102, 5-23-26 тощо. Тільки разом, спільними зусиллями ми знешкодимо злочинців та збережемо правопорядок  в районі. На жаль, актуальними для Близнюківщини залишаються шахрайські дії щодо нелегальних переказів по кредитних картках. То будьте пильними та розважливими. Перевіряйте інформацію, а не кидайтеся відразу перераховувати кошти невідомо кому. Не забувайте повідомляти про такі випадки працівників поліції »,-зазначив  начальник Лозівського ВП полковник М. Пономар. 

Після розгляду всіх питань черги денної  до слова запросили А.Калашника. Голова райдержадмінстрації в першу чергу подякував присутнім за довіру, висловив надію на тісне співробітництво та окреслив коло питань, які необхідно відпрацьовувати вже зараз. Це стосується вчасного та ефективного виявлення порушників правопорядку - торговців спиртними напоями, нелегальної роботи пунктів прийому металолому, несанкціонованої вирубки лісосмуг тощо. Анатолій Федорович сказав: «Ми починаємо роботу з чистого аркуша. Підтримкою обласної влади заручилися, то тепер все залежить від нас, від злагодженої роботи всіх гілок районної влади та ініціативи самих громад».

На завершення роботи координаційно-дорадчої ради голова районної ради В.Бреус ознайомив присутніх з організаційними питаннями щодо проведення пленарних засідань сесій селищної та сільських рад району.

Переглядів: 437 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz