П`ятниця, 2024-04-26, 5:07 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 23 » Семінар-навчання секретарів селищної та сільських рад району
10:58 PM
Семінар-навчання секретарів селищної та сільських рад району
Тісна співпраця з районними службами - запорука ефективної діяльності органів місцевого самоврядування району.
   23 грудня 2013 року в Близнюківській районній раді відбувся семінар-навчання секретарів селищної та сільських рад району.
 
           
        
   На черзі денній семінару стояли питання, що стосувалися змін в діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування в зв’язку з введенням в дію Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України від 22.11.2012 № 1077 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 18.12.2012 за № 2109/22421.
   Завідувач Близнюківського районного сектору Державної міграційної служби України Красноруцька Р.Н., яка доповідала по вищезазначеному питанню, детально зупинилася на процедурі подальшої співпраці сектору з органами місцевого самоврядування з метою здійснення обліку міграції населення. Доповідаюча також детально зупинилася на Порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України, затвердженого наказом МВС України від 13.04.2012 року № 320. Зокрема, наголосила на необхідності своєчасного подання документів для оформлення паспортів мешканцями району.
     

                      
Продовжуючи семінар, перед учасниками семінару виступила завідуюча Близнюківської державної нотаріальної контори Турка З.М., яка проінформувала секретарів селищної та сільських рад району про зміни в діловодстві щодо вчинення нотаріальних дій. Також доповідаюча вже вкотре надала секретарям роз’яснення щодо особливостей посвідчення довіреностей та заповітів посадовими особами місцевого самоврядування та підготовки нотаріальних документів до зберігання в архіві.
 
 
 
 
     

 
                      
Насамкінець перед учасниками наради виступила керуючий справами виконавчого апарату районної ради Шепеньова І.В., яка проінформувала секретарів сільських рад, що, відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» (у новій редакції) з 01 січня 2014 року керівникам органів місцевого самоврядування необхідно створити уповноважені підрозділи або призначити осіб з питань запобігання та виявлення корупції. Усі призначені особи (або особи, включені до зазначених підрозділів) згідно з ч. 6 ст. 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» будуть суб'єктами, які беруть участь у запобіганні, виявленні, а в установлених законом випадках - у здійсненні заходів щодо припинення корупційних правопорушень, відновленні порушених прав чи інтересів фізичних та юридичних осіб, інтересів держави.
 
     

     Доповідаюча також зазначила, що, з метою підвищення ефективності здійснення заходів щодо запобігання і протидії корупції, Кабінет Міністрів України 04 вересня 2013 року затвердив Типове положення про уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції та рекомендувала його для використання в роботі. Керуючий справами виконавчого апарату Шепеньова І.В. також звернула увагу присутніх на необхідності підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування. Зокрема, ознайомила секретарів місцевих рад з орієнтовним переліком тематичних семінарів, які проводитимуться Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України в наступному 2014 році та запропонувала визначитися по даному питанню з метою складання плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та керівників державних підприємств, установ і організацій в вищезазначеному інституті на 2014 рік.

Переглядів: 555 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz