П`ятниця, 2024-03-29, 12:37 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 6 » Нові аспекти законодавства України на семінарі - навчанні
3:50 AM
Нові аспекти законодавства України на семінарі - навчанні
   

    
     Життя не стоїть на місці, Україна розвивається, законодавство постійно змінюється. Посадові особи місцевого самоврядування не завжди мають змогу відстежувати зміни до законодавчих актів, яким вони керуються в своїй діяльності під час надання соціальних послуг громадянам. З огляду на це, Близнюківською районною радою практикується проведення семінарів по вивченню та обговоренню змін до законодавства України та реалізації їх на практиці.
     Так, 05 листопада 2012 року в Близнюківській районній раді відбувся семінар-навчання секретарів селищної та сільських рад району, у ході роботи якого його учасники ознайомилися з різними аспектами функціонування системи місцевого самоврядування району в умовах внесення змін до чинного законодавства України та вступу в дію нових законодавчих актів.
     У якості доповідачів у роботі семінару взяли участь фахівці районних підприємств, установ та організацій.
     На початку семінару начальник Близнюківського районного управління юстиції Шевченко І.М. висвітлила основні положення Закону України «Про громадські об’єднання», який поширюється на суспільні відносини у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення діяльності громадських об’єднань в Україні. 
     Продовжуючи семінар, Ірина Миколаївна надала роз’яснення щодо застосування Закону України «Про безоплатну правову допомогу», звернувши увагу присутніх на те, що впровадження даного закону передбачає здійснення комплексу організаційних заходів, спрямованих на формування в Україні ефективної системи надання безоплатної правової допомоги. Доповідаюча детально зупинилася саме на отриманні безоплатної вторинної допомоги, яка полягає у наданні таких правових послуг: захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складання процесуальних документів. Також Ірина Миколаївна наголосила, що вторинна правова допомога надається Центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, створеними при Головних управліннях юстиції в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
 


     Завідувач Близнюківського районного сектору Головного Управління Державної міграційної служби України в Харківській області Мацюк О.В. довів до відома секретарів місцевих рад основні положення «Порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України», затвердженого Наказом МВС України від 13 квітня 2012 року за № 320. Зокрема, Олексій Васильович детально зупинився на правильності заповнення громадянами бланків та відповідних документів, необхідних для оформлення або обміну паспорта.
     Інформація, яку надав начальник відділу у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації Іваненко В.С., стала корисною для присутніх секретарів рад і викликала з їхнього боку ряд запитань, що стосувалися порядку оформлення документів для присвоєння почесного звання України «Мати – героїня».
    В продовження цієї теми, начальник відділу персоніфікованого обліку пільгової категорії населення управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Подкопаєва С.І. проінформувала учасників семінару про порядок надання з 01 січня 2013 року пільг багатодітним сім’ям, наголосивши на необхідності надання до управління праці відповідних документів та списків пільговиків з дотриманням встановлених термінів.
Не менш жваве обговорення викликало і питання щодо особливостей посвідчення довіреностей та заповітів посадовими особами місцевого самоврядування, яке вже неодноразово порушувалося завідуючою Близнюківською державною нотаріальною конторою Туркою З.М. на нарадах за участі посадових осіб місцевих рад.
   Насамкінець перед секретарями виступив завідувач сектору інформаційно-комп’ютерного забезпечення виконавчого апарату районної ради Овчаров С.Д., який проінформував учасників семінару про ефективність створення та функціонування електронного обігу документів в органах місцевого самоврядування Близнюківського району.
     Закриваючи семінар, голова районної ради Володимир Бреус зауважив, що сьогодні, не дивлячись на наявність та доступність інформації через ЗМІ та мережу Інтернет, часто  досить важко знайти чітку та однозначну відповідь на ті чи інші питання, зокрема й такі, що стосуються різних сторін діяльності органів місцевого самоврядування. Саме тому необхідними для роботи посадових осіб місцевого самоврядування, є такі семінари, що дають можливість почути відповідь на найбільш болючі питання та обмінятися досвідом їх вирішення.
Переглядів: 763 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz