П`ятниця, 2024-04-26, 2:48 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Лозівська ОДПІ інформує
9:37 AM
Лозівська ОДПІ інформує

Ігор Білоус: поміркована податкова реформа – набагато краще, ніж відсутність будь-яких змін

Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус назвав головними викликами податковій реформі поточну економічну ситуацію в Україні та парламентські вибори.

Напередодні парламентських виборів, на думку керівника ДФС України, виконавча влада не ризикнула вдатися до радикальних реформ, включаючи значне скорочення бюджетних доходів і витрат, а законодавча – взагалі виявилася неготовою до будь-яких змін.

«Насправді, всі ініціативи ДФС з реформи податкової системи є досить простими. Це в подальшому їх ускладнили через великий дефіцит державного бюджету, який генерували наші пропозиції. Ми, наприклад, пропонували радикальне скорочення ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) фактично до 10% на всю суму зарплати. Це – у 4 рази менше середньої діючої ставки ЄСВ», – пояснив Ігор Білоус.

В Уряді почалася активна дискусія – як досягти балансу між бажаннями й можливостями.

У підсумку, було досягнуто компромісу. ДФС домоглася зменшення у 2,5 рази навантаження на нелегальну частину зарплати, яку працедавці видавали в «конвертах», а це спонукатиме керівників підприємств виводити оплату праці з тіні.

«Отже у нинішній економічній ситуації можлива лише така, поміркована реформа. Але її треба запустити терміново, у нас надто мало часу», - наголосив Голова Державної фіскальної служби України.

Можна поетапно впроваджувати більш радикальні зміни – далі скорочувати ставку єдиного соціального внеску, об’єднувати ЄСВ і податок на доходи громадян в єдиний зарплатний податок, переходити до реформування витратної частини бюджету – до пенсійної реформи, визначення долі Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, до реформи охорони здоров’я.

«Хочу вірити: якщо не нинішній склад парламенту, то хоча б наступний – буде готовий до реальних реформ. Найгірше у цій ситуації – не міняти нічого», – підкреслив очільник ДФС України.  

Для детального ознайомлення зробіть клік на цьому тексті

Переглядів: 574 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz