П`ятниця, 2024-04-19, 9:09 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 21 » Лозівська ОДПІ інформує
11:07 PM
Лозівська ОДПІ інформує

Лозівська ОДПІ інформує

Якщо отримали спадщину

Згідно зі ст. 334 Цивільного кодексу України право власності у набувача майна за договором виникає з моменту передання майна, якщо інше не встановлено договором або законом, а право власності на майно за договором, який підлягає нотаріальному посвідченню, виникає у набувача з моменту такого посвідчення. Право власності та інші речові права на нерухомі речі, зокрема, спадкове майно, підлягає державній реєстрації. Таким чином, набувач стає власником успадкованого майна з моменту державної реєстрації.

Після того, як спадкоємець прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме майно, йому необхідно звернутися до нотаріуса за видачею свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно і зареєструвати його в органах, які здійснюють державну реєстрацію нерухомого майна. Адже, право власності на таке майно виникає у спадкоємця лише з моменту державної реєстрації! Важливим є той факт, що свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення шести місяців з часу відкриття спадщини!

Відповідно до ст. 174 ПКУ, вартість власності, що успадковується членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, оподатковується за ставкою в 0%. Перший ступінь споріднення мають батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи належать до другого ступеню споріднення. Тому, для них ставка цього податку буде складати 5%.

Для оподаткування будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем від нерезидента або спадкоємцем-нерезидентом від резидента, застосовується ставка у 15%. У випадку, якщо сума доходу перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати –  17% від суми перевищення.

Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню громадяни мають зазначити в річній податковій декларації та сплатити податок до держбюджету.

 Не декларувати спадщину можуть тільки спадкоємці-нерезиденти, які зобов'язані сплатити податок до нотаріального оформлення об'єктів спадщини та особи, які отримали у спадщину об'єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб, а також  громадяни – резиденти, які сплатили податок до нотаріального оформлення об'єктів спадщини.

Для детального ознайомлення зробіть клік на цьому тексті

 

 

 

Переглядів: 595 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz