Четвер, 2024-03-28, 6:14 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 25 » Лозівська МДПІ інформує
5:20 PM
Лозівська МДПІ інформує

Відповідати за долю це і право і обов’язок

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, роботодавців, держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. 

На жаль, «тіньова» зайнятість і заробітна плата «в конвертах» - міцно увійшли в наше життя та набули значних масштабів. В наш не простий час чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим вигодам, - оплаті праці без офіційного працевлаштування.  Як наслідок, найманець позбавлений усіляких державних пільг та соціальних гарантій, оскільки такі періоди роботи громадянина державі не відомі і не включаються до страхового стажу останнього і нелегальний його заробіток не враховується при розрахунку пенсії. Тобто, роботодавець «краде» у свого робітника відшкодування за лікарняними, майбутню пенсію – адже, як відомо, їх у «конвертах» не буває.

Дотримання законності в питаннях оформлення найманців та нарахування заробітної плати у розмірі не меншому ніж мінімальна, легальна їх виплата – одне з основних завдань комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Комісії, що створені при органах виконавчої влади діють  вже майже 10 років і викрили чимало «тіньовиків».

У регіоні, що обслуговується Лозівською ОДПІ, з  початку року комісіями перевірено 1019 суб’єктів господарювання, виявлено 257 неоформлених найманих працівника. За результатами перевірки 239 найманих працівників роботодавцями влаштовано на роботу з оформленням трудових відносин, 12 неоформленців зареєструвались приватними підприємцями. За наслідками перевірок несумлінним працедавцям разом з фінансовими санкціями донараховано 399 тис. податку на доходи та єдиного соціального внеску.

Шановні роботодавці! Ви відповідаєте за долю людини, яка працює у вас. Поважайте її! 

Окреме звернення і до найманих працівників – звертайте увагу на умови працевлаштування, нарахування та виплату заробітної плати аби вона була не прихованою. Дбати про Ваш моральний та матеріальний статок, гідну пенсію - обов’язок не лише органів державної влади, а і Ваш обов’язок також - кожного особисто! Необхідно захищати свої права, жити за європейськими принципами з гідною офіційною оплатою своєї праці. Тільки за таких умов у Вас буде достойне життя та гідна пенсія!  

Для детального ознайомлення зробіть клік на цьому тексті

Переглядів: 659 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz