Четвер, 2024-04-25, 5:28 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 5 » "Круглі столи" з шкільною молоддю.
1:05 PM
"Круглі столи" з шкільною молоддю.
   З метою популяризації серед молоді специфіки діяльності органів місцевого самоврядування в Україні, Близнюківська районна рада цьогоріч започаткувала проведення зустрічей та «круглих столів» з шкільною молоддю.
   Напередодні професійного свята працівників місцевого самоврядування голова районної ради Володимир Бреус зустрівся з учнями Садовської школи, під час якої ознайомив школярів з основними принципами та формами діяльності органів місцевого самоврядування.
   
              
     Зустріч пройшла в формі активного діалогу, під час якого школярі робили перші спроби вирішувати питання щодо забезпечення належної життєдіяльності мешканців рідного села. Дієву участь школярі взяли в діловій грі, в якій їм, як потенційним депутатам районної ради, надавалась можливість вирішувати питання місцевого та районного значення. Зокрема, жваве обговорення викликали питання щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів району та шляхи раціонального використання місцевого та районного бюджетів.
   В цей же день в кабінеті голови Близнюківської районної ради відбувся «круглий стіл» за участі голови районної ради Бреуса В.В., заступника голови районної ради Мухіна Б.В. та вихованців історико-краєзнавчого гуртка, гуртка «Юних журналістів» та гуртка учнівського самоврядування Будинку дитячої та юнацької творчості на чолі з їхніми керівниками В. Куряченком, Л. Суковою та І. Маник.
    
   Ознайомивши гуртківців з системою місцевого самоврядування в Україні, голова районної ради наголосив, що саме територіальна громада є первинною і в той же час основною ланкою, від якої залежить рівень життєдіяльності окремо взятого громадянина та громади в цілому.
    Проаналізувавши стан виконання бюджету району, школярі разом з головою районної ради зробили оцінку ефективності діяльності селищної та сільських рад району.
   Жваве обговорення викликало питання щодо майбутньої адміністративно-територіальної реформи. Шкільні активісти погодилися з думкою, що нагальною потребою, яка зумовлена адміністративною реформою в Україні, є формування могутнього кадрового потенціалу, який слугував би народові, кваліфіковано, компетентно захищав права, свободи та законні інтереси кожного представника територіальної громади, сумлінно, чесно виконував посадові обов'язки на доручених ділянках роботи.
    Наприкінці зустрічі гуртківці висловили побажання щодо подальшої співпраці з посадовцями органів місцевого самоврядування та внесли пропозиції щодо вдосконалення діяльності органів влади. У відповідь голова районної ради В.Бреус запросив представників шкільного самоврядування бути присутніми на пленарному засіданні сесії районної ради, яке відбудеться 6 грудня цього року.
 
   В середу, 4 грудня, заступник голови районної ради Б. Мухін разом з селищним головою Г.Королем провели зустріч зі старшокласниками Близнюківського ліцею, на якій також були обговорені питання організації та становлення місцевого самоврядування в селищі та районі, а також основи поведінки в громадянському суспільстві.
 
           
   
  Вражає недитяче ставлення учнів до проблем місцевого самоврядування, їхня серйозність у вирішенні питань ділової гри та влучність поставлених керівництву запитань. Тож, можна сміливо казати, що підростаюче покоління тримає руку на пульсі життя, намагається розібратися в нюансах економіки та в майбутнє йде з вже сформованим світоглядом та планами.
Переглядів: 494 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz