Четвер, 2024-04-25, 0:24 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 18 » До відома користувачів газу
4:59 PM
До відома користувачів газу

Картинки по запросу емблема харківгаз                                                   Картинки по запросу увага

ПАТ «Харківгаз» просить споживачів відповідально використовувати газ

Впродовж 2016 року на Харківщині сталось 6 нещасних випадки при використанні газу в побуті. Постраждало 11 чоловік. Найчастішими причинами трагедій стає використання газових приладів в непровітрюваємих приміщеннях, відсутність тяги в димових і вентиляційних каналах, втручання в роботу газового обладнання.

«Якщо в димоході відсутня тяга, на опалювальному приладі спрацьовує спеціальний датчик і блокує подачу газу в котел. Це сигналізує споживачу про те, що треба терміново відключити газове обладнання, провітрити приміщення і викликати спеціалістів для прочищення димаря. Ні в якому разі не закривати очі на такі попередження та намагатись примусово відновити подачу палива в котел», - зазначив перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Харківгаз» Дмитро Сдобнов.

Щоб уникнути біди в домі, зробити використання газу комфортним та безпечним, ПАТ «Харківгаз» радить дотримуватись нескладних правил поводження з блакитним паливом:

  • При користуванні газовими приладами забезпечити доступ повітря в приміщення.
  • За допомогою легкої паперової смужки до та під час користування газовими приладами перевіряти тягу в димових і вентиляційних каналах. Для цього прикласти смужку паперу до отвору димоходу. Якщо смужка залишиться нерухомою - тяга в димоході відсутня.
  • Відключити газові прилади у разі поганої тяги або її відсутності.
  • Звернутися в спеціалізовану організацію для ремонту димових і вентиляційних каналів. З контактами таких організацій можна ознайомитись на офіційному веб-сайті ПАТ «Харківгаз».
  • Використовувати газові прилади тільки за їх призначенням. Не опалювати приміщення за допомогою плит.
  • Терміново повідомляти газову компанію про несправність газового обладнання. Не намагатись відремонтувати та налагодити самостійно.
  • При виявленні запаху газу викликати аварійну газову службу за телефоном «104».

Згідно Кодексу газорозподільних систем, споживачі природного газу несуть відповідальність за справний стан власного газового обладнання. Але, в першу чергу, кожна людина є відповідальною за життя та безпеку своїх близьких. Тому використовувати газ також треба пильно і обачно.

Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 1 млрд. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 90 млн. гривень.

 

 

Переглядів: 731 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz