Четвер, 2024-04-25, 11:27 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 13 » 10 грудня 2015 року відбулася ІІІ позачергова сесія
10:31 PM
10 грудня 2015 року відбулася ІІІ позачергова сесія

Депутати районної ради затвердили Регламент

та внесли зміни до районного  бюджету

                 10 грудня 2015 року відбулася ІІІ позачергова сесія Близнюківської районної ради VІІ скликання.

      Розпочалося пленарне засідання сесії з нагородження  відзнаками Харківської обласної ради, Близнюківської районної ради та Близнюківської районної державної адміністрації кращих працівників органів місцевого самоврядування та депутатів районної ради з нагоди їх  професійного свята – Дня місцевого самоврядування.

    Привітавши депутатський корпус та посадовців з їх обранням до представницьких органів,  депутат Харківської обласної ради Сергій Щербань, який взяв участь в пленарному засіданні сесії, побажав своїм колегам плідної праці на користь громаді та вручив Грамоту Харківської обласної ради депутату районної ради Геращенку М.І. та Подяку голови Харківської обласної ради раднику голови районної ради Протасовій І.П.

      До слів привітань приєднались і голова районної ради Володимир Бреус, заступник голови районної ради Олена Ляпкало та перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Покас, які звернулися зі щирими словами найкращих побажань та висловили подяку за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм депутатам районної ради та очільникам місцевих рад району, які своєю плідною працею зробили вагомий внесок в розвиток Близнюківщини.

     Відзнаками районної ради та райдержадміністрації нагороджено і членів районної виборчої комісії. За високий фаховий рівень під час проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року оголошено Подяки районної ради та районної державної адміністрації Дробишеву О.П., Недай Л.П., Мироненко Л.М.  та Теслюк Л.П.

      Свої нагороди отримали і переможці та лауреати районного конкурсу для дітей «Місцеве самоврядування – це ми!», який третій рік поспіль проводиться районною радою з метою підвищення рівня знань підлітків у сфері державного управління, виховання патріотизму та поваги до держави. Взявши активну участь в даному конкурсі в індивідуальному завданні у номінації «Кращий письмовий твір «Що таке місцеве самоврядування», в своїх роботах всі учасники конкурсу виклали своє бачення місцевого самоврядування, проблем, які стоять в нинішній час перед громадами, а також пропонують свої шляхи їх вирішення.

     Цьогоріч серед лідерів – Манзюк Андрій, учень Софіївської загальноосвітньої школи, Шаповалова Альбіна, учениця Близнюківського ліцею, вихованка Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості, а також Подкопаєв Єгор, учень Лукашівської загальноосвітньої школи, які розділили між собою, відповідно, перше, друге і третє місця. Переможці та лауреати конкурсу нагороджені дипломами Близнюківської районної ради.

     Подяки від голови районної ради Володимира Бреуса за активну участь у районному конкурсі «Місцеве самоврядування – це ми!» оголошено Савченко Богдані, учениці Самійлівської загальноосвітньої школи, Приходьку Роману, учню Башилівської загальноосвітньої школи та Фартух Ірині, учениці Близнюківського ліцею.

    Вручено відзнаку кращому педагогічному працівнику Близнюківського району 2015 року – Таран Юлії Віталіївні, учителю біології Новонадеждинської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

     Дипломами районної ради за успіхи в навчанні та активну участь в громадській, спортивній та науковій діяльності за підсумками 2014/2015 навчального року нагороджені і стипендіати районної ради Василь Андрієнко та Катерина Таран, учні Новонадеждинської школи,  Ілона Маник, в минулому учениця Близнюківського ліцею, а також Силаєва Тетяна з Криштопівської школи та Онишко Карина з Уплатнівської загальноосвітньої школи.

     Під час привітань голова районної ради Володимир Бреус зазначив, що наразі виплати грошового заохочення та стипендій здійснено в повному обсязі.

     На початку робочої частину пленарного засідання сесії депутати затвердили основні документи, якими будуть керуватися в своїй діяльності упродовж каденції – Регламент районної ради, Положення про президію та Положення про постійні комісії районної ради.

     З метою забезпечення умов для успішного завершення бюджетного року та ефективного використання бюджетних коштів, недопущення заборгованостей із соціальних виплат, заробітної плати, оплати спожитих енергоносіїв, врахувавши клопотання керівників бюджетних установ, головних розпорядників коштів районного бюджету та висновки фінансового управління райдержадміністрації, депутати підтримали пропозицію щодо внесення змін до кошторисів бюджетних установ, затвердивши  рішення про внесення змін до районного бюджету на поточний рік.

     З метою створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації молоді, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості, депутати затвердили районну Програму «Молодь Близнюківщини на 2016-2012 роки».

      Задля створення в Близнюківському районі ефективної системи запобігання та протидії корупції на основі нових засад формування та реалізації антикорупційної політики, схвалена Районна Програма щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016 – 2017 роки.

     На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи рекомендації членів постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку, депутати затвердили план діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2016 році. Відповідно до рішення, виконавчим апаратом районної ради в наступному році буде розроблено та винесено на обговорення громадськості проект Порядку призначення керівників закладів комунальної форми власності Близнюківського району за результатами конкурсного відбору.

      Керуючись Положенням про порядок надання в оренду майна  спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району, депутати вирішили придбати для хірургічного та дитячого відділень центральної районної лікарні медичне обладнання на загальну суму 50 тис.грн. за кошти  спеціального  фонду Близнюківської районної ради, які були отримані від плати за оренду комунального майна.

      Були розглянуті і питання щодо оренди приміщень Комунальним закладом охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

      Під час засідання депутатський корпус районної ради одноголосно затвердив Статути Олексіївського, Самійлівського, Радгоспівського, Софіївського та Уплатнівського дошкільних навчальних закладів, Положення про заклади культури та Акти про прийом-передачу даних  закладів у спільну власність територіальних громад сіл, селища Близнюківського району.

     В ході своєї роботи депутати затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності Криштопівської та Олексіївської сільських рад для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих за межами населених пунктів вищезазначених сільських рад на території Близнюківського району Харківської області.

Переглядів: 567 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz