Субота, 2024-05-04, 5:49 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 13 » РОЗПОЧАЛО РОБОТУ НОВЕ ПІДПРИЄМСТВО.
11:46 AM
РОЗПОЧАЛО РОБОТУ НОВЕ ПІДПРИЄМСТВО.

 

   Архів – це документальна скарбниця нашого району, це місце де можна доторкнутися до історії, це надбання багатьох поколінь, тож не можна вважати цю справу неважливою чи другорядною. До документів, які в деяких випадках мають семидесятилітню історію, відтворюють інформацію, культурний , та мовний колорит, економічний стан, суспільні настрої того чи іншого часу  неможливо відноситися зневажливо , багато документів нажаль уже були втрачені , тож основне завдання архіву зберегти ці безцінні надбання для наступних поколінь.

      Минуло два місяці з початку функціонування Районного комунального підприємства «Трудовий архів у Близнюківському районі, об’єднаний із селищною та сільськими радами району» (далі - трудовий архів, підприємство), засновником та органом управління якого є Близнюківська района рада.Основною метою його  створення  є  зберігання та використання архівних документів ліквідованих підприємств, установ та організацій, що не відносяться до Національного архівного фонду, тобто таких документів, що містять відомості про стаж, заробітну плату, навчання, тощо, на підставі яких виконуються запити юридичних та фізичних осіб соціально-правового характеру.  Відповідно до нової редакції  Закону України  «Про Національний архівний фонд та архівні установи» зберігання таких документів мали забезпечити селищна та сільські ради, в той час як архівний відділ райдержадміністрації має забезпечити зберігання документів  Національного архівного фонду, що зберігаються  постійно.

     Однак, зважаючи на відсутність необхідних умов як  для зберігання архівних документів у  селищній та сільських радах (відсутність необхідних площ), так і з їх використання (через збільшення навантаження на відповідальних працівників сільських та селищної рад  виконання соціально-правових запитів могло опинитися  під загрозою), доцільно було створити об’єднаний трудовий архів. При цьому  існуюча площа архівосховищ архівного відділу райдержадміністрації дозволяла  відокремити її частину  для надання в користування  трудовому архіву.

     Селищна та сільські ради делегували Близнюківській районній раді свої повноваження по створенню та забезпеченню діяльності трудового архіву. На сесіях районної ради було затверджено Статут підприємства  та Програму діяльності, яка має на меті забезпечення належного зберігання документів, своєчасне та повноцінне виконання запитів соціально-правового характеру, що забезпечить соціальні права громадян на отримання довідок про трудовий стаж та заробітну плату.

     Відповідно до графіка передавання – приймання документів трудовий архів до кінця 2014 року  має прийняти від архівного відділу райдержадміністрації  всі документи з особового складу (91 фондів, в яких налічується близько 9 тисяч справ, до речі, цей показник  є одним з найвищих  в області). Документи, що будуть зберігатися в трудовому архіві, охоплюють період з 1943 по 2013 роки.

     На даний час трудовий архів розпочав прийом громадян та виконання соціально-правових запитів. Підприємство знаходиться за адресою: смт.Близнюки , вул. Радянська, 30 (2 пов.). тел. 5-21-33

 

Переглядів: 465 | Додав: Blizn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz